OVer Mij

Van elke handeling kan er een korte film worden gemaakt. Leuk om naar te kijken natuurlijk, maar wat heb je eraan als ondernemer? Ik wil jou helpen door mijn opgedane ervaring als DGA to combineren met mijn passie voor video maken. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat een video een investering wordt in plaats van een kostenpost?

Graag vertel ik je eerst hoe mijn videomakersreis is gegaan.

Opgegroeid met Marvel comics, stapels VHS tapes en boeken. Als ik er zo aan terugdenk, oefen ik eigenlijk al mijn hele leven voor filmmaker.

Films kijken voor hoe een verhaal visueel verteld wordt. Comics en graphic novels, hebben me les in compositie gegeven en door de boeken liet ik me meeslepen met het verhaal en zorgde mijn fantasie voor de beelden in mijn gedachten.

Niet genoeg om zelf film te gaan maken. Om iets echt te leren moet je het doen. Met het geld van mijn bijbaantje kocht ik dan ook een camcorder en begon van alles en nog wat te filmen.

Fast foward naar 2014. Na een succesvolle carriere en een aantal jaar als DGA een eigen bedrijf te hebben gehad, pakte ik de camera weer op en kreeg zoveel leuke reacties op wat ik maakte, dat ik er meer mee wilde gaan doen. Daarbij kan ik ook mijn ruime opgedane  werkervaring en kennis van ondernemen combineren met videomaken om juist die  waarde te creëren. 

Toen begon mijn studie pas echt. Mijn videoskills wilde ik naar een hoger niveau tillen. Wat zijn de ins en outs van het videomaken? Ik wilde weten hoe licht (en schaduw) werkt, waarom er bepaalde camerabewegingen worden gemaakt, software onder de knie krijgen, hoe te editen, lenskeuze, kadrering, gebruik van geluid en ga zo maar door. Zoals Alice, ging ik ‘down the rabbit hole’. En nu ben ik op dit punt beland, waar ik video maak waar over is nagedacht en die gemaakt is met een doel voor ogen. Natuurlijk ben ik nog lang niet uitgeleerd, want dat ben je nooit. Maar ik heb mijn happy place gevonden en hoop nog heel veel gave en vooral waardevolle producties te mogen maken. 

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

 

Workflow

Waar veel filmmakers met een enorme crew komen, doe ik het vaak alleen. Het  voordeel is dat ik de kosten zo laag kan houden.

Daarbij komt ook dat bij een creatief proces het belangrijk is dat er een duidelijke en goede communicatie plaatsvindt.  Directe lijnen voorkomt ruis.

Om die reden heb ik een stappenplan ontwikkeld met meerdere contactmomenten zodat we altijd op dezelfde golflengte zitten.                   

Deze werkwijze zorgt voor een vlot en efficiënt productieproces om het gewenste eindresultaat te kunnen waarborgen, en wat bijdraagt aan het oplossen van het probleem waar de video voor gebruikt zal worden.

Zo kan ik tijdens de contactmomenten ook vragen beantwoorden en onderbouwen wat de reden is om  bepaalde creatieve keuzes te maken. Graag werk ik op deze manier nauw samen met mijn klanten om tot het optimale resultaat te komen. 

Meer weten? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.