OVer Mij

Ik denk dat je van elke handeling een korte film kan maken. Op het moment van schrijven flitsen er zelfs beelden door mijn hoofd voor een film over mezelf. 

Opgegroeid met Marvel comics, stapels VHS tapes en boeken. Als ik er zo aan terugdenk, train ik eigenlijk al mijn hele leven voor filmmaker. Films voor hoe een visueel verhaal verteld wordt. Comics, graphic novels, hebben me les in compositie gegeven en de boeken lieten me beelden in mijn hoofd afspelen.

Niet genoeg om zelf film te gaan maken. Om iets echt te leren moet je het doen. Met het geld van mijn bijbaantje kocht ik dan ook een camcorder en begon van alles en nog wat te filmen.

Fast foward naar 2014. Na een succesvolle carriere en ook nog een aantal jaar een eigen bedrijf te hebben gehad, pakte ik de camera weer op en kreeg zoveel leuke reacties op wat ik maakte, dat ik er meer mee wilde gaan doen.

Toen begon mijn studie pas echt. Ik wilde weten hoe licht werkt, waarom er bepaalde camerabewegingen worden gemaakt, software onder de knie krijgen, hoe te editen, lenskeuze, kadrering, gebruik van geluid en ga zo maar door. Zoals Alice, ging ik down the rabbit hole. En nu ben ik hier, nog lang niet uitgeleerd, want dat ben je nooit. Maar ik heb mijn happy place gevonden en hoop nog heel veel gave producties te mogen maken. 

 

 

I fly solo

Waar veel filmmakers met een enorme crew komen, doe ik alles (vooralsnog) alleen. Dit heeft zijn voor- en nadelen. Het grootste voordeel voor jullie is dat ik de kosten zo laag kan houden. Daarbij komt ook dat ik graag een duidelijke en goede communicatie onderhoud met mijn klanten. Het nadeel…dat ik mogelijk wat langer de tijd nodig heb om een productie af te ronden.

Wat ik er vooral fijn aan vind is dat ik mijn eigen werkwijze heb kunnen ontwikkelen. Zo maak ik als het nodig is een moodboard om een stijl voor de film vast te stellen die aansluit bij de branding. Het liefst werk ik graag met een gedegen planning en werk van tevoren dan ook een storyboard en shotlist uit. Dan is het voor iedereen duidelijk wat er staat te gebeuren.